Dan očarljivih rastlin

logo

Hitre povezave

 

Utrinki prejšnjih let

2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012,

Dan očarljivih rastlin 2012

V letu 2012 je evropska organizacija za raziskave rastlin EPSO (ang. European Plant Science Organisation) dala pobudo za prvi mednarodni Dan očarljivih rastlin (ang. Fascination of Plants Day). In tako je v petek, 18. maja 2012, v 39 državah, od tega 29 evropskih in 10 iz Severne in Južne Amerike, Azije, Afrike in Avstralije več kot 500 ustanov gostilo različne vrste javnih in medijskih dogodkov, ki so bili tesno povezani s temeljnimi in uporabnimi raziskavami rastlin, kmetijstvom, ohranjanjem okolja, biodiverziteto, izobraževanjem in umetnostjo. Vključile so se univerze, raziskovalni inštituti, botanični vrtovi in mnogi drugi.
V Sloveniji je glavni organizator Dneva očarljivih rastlin Slovensko društvo za biologijo rastlin, ki je v sodelovanju s 16 organizacijami, ki se ukvarjajo z raziskavami in promocijo rastlin, organiziral 17 dogodkov. Osrednji slovenski dogodek, ki se ga je udeležilo okoli 250 ljudi, je potekal v Botaničnem vrtu v Ljubljani, kjer smo predstavili rastline na različne načine, od praktičnih prikazov do poljudnega predavanja. Spremljevalna dogodka Dneva očarljivih rastlin sta bila še fotografski in literarni natečaj.
Aktivnosti so potekale tudi v drugih krajih po Sloveniji, saj so se Dnevu očarljivih rastlin pridružile tudi številne druge organizacije, ki so organizirale delavnice in dneve odprtih vrat v muzejih, vrtovih, nasadih,...

 

Dogajanje v sliki

Galerija fotografij

 

 

Več informacij je dostopnih na spodnji povezavi:
Pregled dogodkov v letu 2012